Elkészítés: A marhalábszárat apró kockára, a vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk. Kevés olajon a vöröshagymát megpirítjuk, beletesszük a fokhagymát, majd az apró kockára vágott húst, és fehéredésig pároljuk. Pirospaprikával megszórjuk, és annyi vízzel engedjük fel, amennyi ellepi. Sózzuk, tárkonnyal, borssal, piros arannyal ízesítve félpuhára főzzük (kb. 1-1,5 óra, függ a hús minőségétől).
Közben a vegyes zöldségeket apró kockára vágjuk, kevés olajon, állandó kevergetés mellett megpirítjuk, és a félig megfőtt húsalaphoz öntjük. Felengedjük vízzel, sózzuk, beledobjuk a leveskockát, a citromhéjat, tovább főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. (Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzátesszük a zöldborsót, a krumplikockát és a levestésztát.)
A tejszínt vagy tejfölt elkeverjük a liszttel, elvégezzük a hőkiegyenlítést, behabarjuk a levest, és lassú tűzön főzzük még 10 percig. Közben ízlés szerint ízesítjük még tárkonnyal, borssal, citromlével, cukorral (ki hogyan szereti).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre