Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos malacleves

default user icon
2 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg bőrös malaccomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 sárga répa
  • 1 fehér répa
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál tárkony
  • 1 kávéskanál őrölt majoránna
  • 1 babérlevél
  • 20 dkg zöldbab (mélyhűtött)
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • cukor, citromlé, cseresznyepaprika

Elkészítés

    Előkészítés: A malaccombot megmossuk, szárazra töröljük, és kb. 2 cm-es kockákra, vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A sárgarépát, a fehérrépát megtisztítjuk, megmossuk, és kis kockákra aprítjuk.

    Elkészítés: Az olajat egy nagyobb edényben felforrósítjuk, beletesszük a húst és a hagymát, kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a majoránnát, a babérlevelet, megsózzuk, borsozzuk, majd lefedve, lassú tűzön kb. fél óra alatt félig megpároljuk. Hozzátesszük a sárga- és a fehérrépát, felöntjük kb. 1 liter vízzel, felforraljuk, és belekeverve a zöldbabot, kb. 20 perc alatt teljesen puhára főzzük. A tejszínt, a tejföllel és a liszttel simára keverjük, a levesbe öntjük, végül kevés cukorral, citromlével pikánsra ízesítjük. Ízlés szerint, aki szereti, az ételbe cseresznyepaprikát is morzsolhat. Kitűnő gyomorjavító.

    Munka: kb. 25 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
    1 adag: 400 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Attila44
Nagyon finom leves, különösen, ha fehérrépa helyett petrezselyemgyökérrel készítjük. (A fehérrépa nagyon édesít)
Erazs2001
A zöldbabot borsóval helyettesítettem, és fehérrépa sem volt itthon. Ráadául 1dl tejszín helyett 2dl raktam bele. Mégis nagyon finom lett.

Hasonló Receptek

Magazin