Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos libazúza leves sonkás galuskával

Hozzávalók

  • 4 ek búzadara
  • 1 ek liszt
  • őrölt bors
  • 10 dkg főtt sonka
  • petrezselyemzöld (apróra vágott)
  • 1 ek olaj
  • 1 db tojás (nagy)
  • 30 dkg libazúza
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 2 db sárgarépa
  • 1/2 db zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek libazsír
  • tárkony
  • 1,5 l víz
  • 1/2 db citrom
  • 1,5 dl főzőtejszín

Elkészítés

    1. A sonkás-galuskához a búzadarát, a lisztet, a sót, és az őrölt borsot  összekeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a petrezselyemzöldet, az olaj at, és az egész tojást. Ezután alaposan összekeverjük, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni mielőtt a levesbe szaggatjuk (ha túl száraz lenne, akkor egy pici vizet keverhetünk hozzá).
    2. A zúzát ízlés szerint feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, majd felvágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk. Egy edénybe felhevítjük a zsírt, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.
    3. Amikor már kellően üveges, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott libazúzát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk ízlés szerint tárkonnyal, majd tovább pároljuk még pár percig.
    4. Ezután felöntjük 1,5 liter vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, majd addig főzzük, hogy a zúza teljesen megpuhuljon. Ekkor belecsorgatjuk a tejszínt, és forráspontig melegítjük.
    5. A forrásban lévő levesbe, egy kisebb kanállal beleszaggatjuk a galuskát, majd pár perc alatt puhára főzzük (figyeljünk, hogy ne forrjon a leves, inkább csak gyöngyözzön, és közben kóstoljuk meg a galuskát hogy megfőtt-e a belseje is).
    6. Tálalás előtt a levest tányérba merjük, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.

    ROPOGÓS LIBASÜLT HAGYMÁS BURGONYÁVAL >>> 

Megjegyzés

A libazúzából finom tárkonyos ragu levest főzhetünk, melyhez nagyon jól illik a főtt, füstölt sonkával készült galuska.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin