A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon arany barnára pirítunk. Hozzáadjuk a feldarabolt répát, burgonyát és a fehérrépát majd felöntjük vízzel.
Mikor ez felforrt, hozzáadjuk a húsleves kockát, kevés borsot és ízlés szerint a tárkonyt.
A rizst előfőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzáütünk egy darab tojást és ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük., majd kisebb gombócokat formázunk a masszából.
Amikor a zöldségek már félig megfőttek a gombócokat beletesszük a levesbe főni. Mikor már majdnem készre főttek a gombócok a leveshez adjuk a mustárt és kevés ételecetet. A tejfölben csomó mentesre keverjük a lisztet és hozzáadjuk a leveshez, ezzel sűrítjük az állagát. Várjuk meg, amíg újra felforr és kész.