Tárkonyos leves húsgombóccal

Hozzávalók

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 kisebb burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 3 evőkanál rizs
  • 1 tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 1 tk tárkony
  • 1 db húsleves kocka
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 mokkás kanál mustár
  • 1 ek ecet
  • 1 kk kanál liszt

Elkészítés

    1. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon arany barnára pirítunk. Hozzáadjuk a feldarabolt répát, burgonyát és a fehérrépát majd felöntjük vízzel.
    2. Mikor ez felforrt, hozzáadjuk a húsleves kockát, kevés borsot és ízlés szerint a tárkonyt.
    3. A rizst előfőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzáütünk egy darab tojást és ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük., majd kisebb gombócokat formázunk a masszából.
    4. Amikor a zöldségek már félig megfőttek a gombócokat beletesszük a levesbe főni. Mikor már majdnem készre főttek a gombócok a leveshez adjuk a mustárt és kevés ételecetet. A tejfölben csomó mentesre keverjük a lisztet és hozzáadjuk a leveshez, ezzel sűrítjük az állagát. Várjuk meg, amíg újra felforr és kész. 

Megjegyzés

Zöldség és a husi egyik legfinomabb kombinációja!

Nemes-Pádár Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin