Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos lencseleves tejfölösen

Hozzávalók

  • 25 dkg lencse
  • 1 szál sárga répa
  • 1 szál fehér répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 teáskanál tárkony (morzsolt)
  • 1/2 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2-3 dkg zsír vagy olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • citromlé

Elkészítés

    1. A lencsét legalább 1 órával a főzés előtt beáztatjuk, de a legjobb, ha már ezt előző este megtesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
    2. Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával néhány percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát is. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával, majd felöntjük 2 liter vízzel.
    3. A lencsét átmossuk, leszűrjük, a leveshez öntjük, majd hozzáadjuk a fűszereket és a leveskockát, és kb. 30-40 perc alatt készre főzzük. A tejfölt elkeverjük a liszttel és egy kis vízzel, végül belekeverjük a levesbe. Citromlével ízesítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin