Elkészítés: A spenótot egy lábasba tesszük, kevés vizet öntünk hozzá, megsózzuk. Fedő alatt közepes lángon megvárjuk, míg összeesik, megpuhul, majd elfőzzük a vizet. Ekkor áttesszük a botmixer poharába, pürésítjük, kihűtjük.
A krumplit meghámozzuk, kockára vágva puhára főzzük, kihűtjük.
A kihűlt krumplit alaposan összetörjük. Kikeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, majd összegyúrjuk annyi liszttel, hogy jól formázható, nem lágy tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán 2 cm vastag rudakat formálunk, éles, lisztezett késsel 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy villát is meglisztezünk, a hátával pödrünk egyet a darabokon.
Lobogó, sós vízben kifőzzük a gnocchikat. Mikor feljöttek a víz színére, még 2 percig főzzük immár mérsékelt tűzön. Leszűrjük, vízzel átmossuk, melegen tartjuk.
A raguhoz az újhagymát felkarikázzuk, a kucsmagombát nagyobb darabokra vágjuk. Az olívaolajon megfonnyasztjuk, megszórjuk a tárkonnyal, hozzáadjuk a kakukkfüvet. Beletesszük a sajtot, mikor elkezd olvadni, felöntjük a tejszínnel és a húsleves felével, sózzuk, borsozzuk.
Mikor a mártás összeáll, hozzáadjuk a 2-3 darabba vágott májat, mérsékeljük a lángot, pár perc alatt, időnként megkeverve készre főzzük a ragut. Ha túl sűrű lenne, hozzáöntünk még a húslevesből.
Tálaláskor egy mélyebb tányérba szedünk a gnocchiból, rákanalazunk a raguból, majd a tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.