Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos-kucsmagombás csirkemáj spenótos gnocchival

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A gnocchihoz:
  • 10 dkg spenót
  • 25 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • bors
  • kb. 35 dkg liszt + a formázáshoz
  • A csirkemájas raguhoz:
  • 40 dkg csirkemáj
  • 30 dkg kucsmagomba
  • 2 kávéskanál tárkony
  • 2 kis ág kakukkfű
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejszín
  • kb. 3 dl húsleves
  • 1 kis csokor újhagyma a zöldjével együtt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A spenótot egy lábasba tesszük, kevés vizet öntünk hozzá, megsózzuk. Fedő alatt közepes lángon megvárjuk, míg összeesik, megpuhul, majd elfőzzük a vizet. Ekkor áttesszük a botmixer poharába, pürésítjük, kihűtjük.

A krumplit meghámozzuk, kockára vágva puhára főzzük, kihűtjük.

A kihűlt krumplit alaposan összetörjük. Kikeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, majd összegyúrjuk annyi liszttel, hogy jól formázható, nem lágy tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán 2 cm vastag rudakat formálunk, éles, lisztezett késsel 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy villát is meglisztezünk, a hátával pödrünk egyet a darabokon.

Lobogó, sós vízben kifőzzük a gnocchikat. Mikor feljöttek a víz színére, még 2 percig főzzük immár mérsékelt tűzön. Leszűrjük, vízzel átmossuk, melegen tartjuk.

A raguhoz az újhagymát felkarikázzuk, a kucsmagombát nagyobb darabokra vágjuk. Az olívaolajon megfonnyasztjuk, megszórjuk a tárkonnyal, hozzáadjuk a kakukkfüvet. Beletesszük a sajtot, mikor elkezd olvadni, felöntjük a tejszínnel és a húsleves felével, sózzuk, borsozzuk.

Mikor a mártás összeáll, hozzáadjuk a 2-3 darabba vágott májat, mérsékeljük a lángot, pár perc alatt, időnként megkeverve készre főzzük a ragut. Ha túl sűrű lenne, hozzáöntünk még a húslevesből.

Tálaláskor egy mélyebb tányérba szedünk a gnocchiból, rákanalazunk a raguból, majd a tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss