Tárkonyos krumplileves füstölt hússal

default user icon
4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg füstölt csont vagy hús (legjobb a csülök)
  • 50 dkg krumpli
  • 1 tojás
  • 1 kis fej hagyma
  • tárkony (lehet ecetes is)
  • tejföl
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A füstölt húst felteszem főni, ha nagyon sós, akkor leöntöm a főzőlevet, és tiszta vízbe teszem. Beledobok 1 kis fej hagymét egészben. Amikor már majdnem megfőtt a hús, hozzáadom a megpucolt, felkockázott krumplit. Hozzáadom a tárkonyt is, 2-3 csipetnyit. Ízesítem sóval, borssal, ételízesítővel. Amikor minden puha, felverek 1 tojást, és gyors kavarás közben beleöntöm a levesbe (ezzel sűrítem, nem rántással). Végül teszek bele 1 evőkanál tejfölt, és még hagyom 1 percig főni. Tálaláskor még lehet tenni bele tejfölt, ki hogy szereti.

Megjegyzés

Az egész család nagyon szereti. Ha valaki ecetesen szereti, akkor tegyen bele azt is. Felvágott, sózott hagymával még finomabb. Igazi székely étel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin