Tárkonyos krumplileves füstölt hallal

Hozzávalók

  • 70 dkg krumpli
  • 4 szelet tokhal (füstölt)
  • 1 evőkanál póréhagyma (felaprítva)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db almapaprika
  • 1 dl görög joghurt
  • 1 csapott ek tönkölybúzaliszt
  • 1 ek olívaolaj
  • ecetes tárkonylevél
  • zöld tárkony
  • petrezselyemzöld
  • 1 tk ételízesítő (lehetőleg házi)
  • 3 db szárított vargánya

Elkészítés

    1. Megpucoljuk a krumplit és a sárgarépát, megmossuk a póréhagymát. Felkockázzuk a krumplit, karikázzuk a répát, a póréhagymát, a vargányát és az almapaprikát.
    2. Egy fazékba rakjuk az olívaolajat és a sárgarépát, egy csipet sóval elkezdjük dinsztelni, majd rátesszük a póréhagymát és együtt dinszteljük. Ráhintjük a lisztet, összekavarjuk, majd egy liter hideg vízzel felengedjük.
    3. Amikor felforrt, beletesszük a krumplit, a szárított vargányát, egy zöld tárkonyágat, az almapaprikát és ízlés szerint az ételízesítőt. Addig főzzük, amíg a krumpli majdnem puha nem lesz. Felkockázzuk a tokhalat, és belerakjuk a levesbe.
    4. Egy evőkanálnyi ecetes tárkonyt aprítunk, és beletesszük a levesbe, valamint egy kis csokor apróra vágott petrezselyemzöldet is teszünk bele, majd felforraljuk.
    5. Közben rántást készítünk: a joghurtot csomómentesre kavarjuk a tönkölybúzaliszttel, majd adunk hozzá fokozatosan két merőkanál levest. Végül folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a levesünkhöz. Amikor felforr a leves, lezárjuk a lángot.
    6. Tálaláskor friss tárkonyt, joghurtot vagy tejfölt adunk hozzá. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin