Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos húsgombócleves óriás csipetkével

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A darált húst összedolgozzuk 1 tojással, az apróra vágott fokhagymával és hagymával, a kinyomkodottzsemlével, borssal, sóval, félretesszük.

A zöldségeket megpucoljuk, kockára vágjuk, és kevés olajon megpároljuk, felöntjük vizzel, tárkonyt, borsot, sót adunk hozzá, és készre főzzük.

A húsmasszából gombócokat formálunk, hozzáadjuk a leveshez.

A maradék 1 tojásból, lisztből kevés vízzel és sóval tésztát készítünk, és nagy galuskákat szaggatunk belőle a levesbe.

A tejfölt kevés lisztel elkeverjük, a leveshez adjuk. Még vagy 3 percig főzzük, a tárkonyecettel ízesítjük készre.

Megjegyzés

Finom, lágy ízű leves. - kgyorgyi5

Ezek is érdekelhetnek

Friss