Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos húsgombócleves egyszerűen

65 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A darált húst összegyúrjuk a lereszelt zsemlével, a tojással, a zúzott fokhagymával és a borssal, majd félretesszük.
  2. Az  olajat fazékban felhevítjük, és megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárga- és fehérrépát és néhány percig együtt pároljuk, majd megszórjuk tárkonnyal és beletesszük a zöldbabot. Az egészet felöntjük alaplével és felforraljuk.
  3. Az összegyúrt darált húsból gombócokat formázunk és beletesszük a levesbe. Ha szükséges ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fél óráig főzzük, majd belekeverjük a tejszínt és a citromlevet és jól összeforraljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a tárkonyos húsgombócleves:
 

Ezek is érdekelhetnek

Friss