Tárkonyos húsgombócleves

Hozzávalók

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 db burgonya (kisebb)
  • 1 fej hagyma
  • 30 dkg darált hús
  • 3 evőkanál rizs
  • 1 db tojás
  • 1 pohár tejföl
  • tárkony
  • húsleveskocka
  • bors
  • 1 mokkáskanál mustár
  • kevés ecet
  • 1 kávéskanál liszt

Elkészítés

    1. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt répát, burgonyát és a fehérrépát majd felöntjük vízzel. Mikor ez felforrt, hozzáadjuk a húsleveskockát, kevés borsot és ízlés szerint a tárkonyt.
    2. A rizst előfőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzáütünk egy darab tojást és ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából. Amikor a zöldségek már félig megfőttek, a gombócokat beletesszük a levesbe főni. 
    3. Mikor már majdnem készre főttek a gombócok a leveshez adjuk a mustárt és kevés ételecetet. A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet és hozzáadjuk a leveshez, ezzel sűrítjük az állagát.

Megjegyzés

Tartalmas, forró leves az ünnepi asztalra.

Nemes-Pádár Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek