A gombát megpucoljuk, ha nagyobbak, elvágjuk őket, majd lobogó vízbe tesszük, amibe előzőleg egy csipetnyi sót és 3-4 csepp citromlevet teszünk. A gombát annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje.
Ha felforr, a lángot lezárjuk, majd lehűtjük. Az öntethez összekeverjük az ecetet a fűszerekkel, majd a salátára öntjük, és megszórjuk az apróra vágott ecetes tárkonnyal. Néhány órányi pihentetés után fogyasztható.
Ha szeretnétek valami különlegeset, akkor érdemes kipróbálni ezt a tárkonyos gombát. Amikor kínáljuk, meglocsolhatjuk néhány csepp olívaolajjal.
Remek saláta sültek mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá! - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!