Tárkonyos gombasaláta

Hozzávalók

  • 25 dkg csiperke
  • 1/2 db citrom leve
  • Az öntethez:
  • 1 ek 10%-os ecet
  • 1 csipet őrölt bors
  • cukor vagy édesítő
  • 1 marék ecetes tárkony

Elkészítés

    1. A gombát megpucoljuk, ha nagyobbak, elvágjuk őket, majd lobogó vízbe tesszük, amibe előzőleg egy csipetnyi sót és 3-4 csepp citromlevet teszünk. A gombát annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje.
    2. Ha felforr, a lángot lezárjuk, majd lehűtjük. Az öntethez összekeverjük az ecetet a fűszerekkel, majd a salátára öntjük, és megszórjuk az apróra vágott ecetes tárkonnyal. Néhány órányi pihentetés után fogyasztható. 

Megjegyzés

Ha szeretnétek valami különlegeset, akkor érdemes kipróbálni ezt a tárkonyos gombát. Amikor kínáljuk, meglocsolhatjuk néhány csepp olívaolajjal.
Remek saláta sültek mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek