Elkészítés: 1. A hagymát a teavajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és néhány percig folytatjuk a puhításukat.
2. Felengedjük kb. 2,5 dl vízzel, és sóval, tarka borssal, valamint 3 teáskanál tárkonnyal ízesítjük, majd kis lángon főzni kezdjük.
3. Mindeközben az árpagyöngyöt kétszeres mennyiségű vízben, pici sóval félkészre pároljuk, illetve 1-2 evőkanál lisztből elkészítünk egy vékonyka rántást.
4. Amikor a leves forr, hozzáadjuk az árpagyöngyöt, hogy benne puhára főhessen, valamint a rántást. Ha nagyon szeretjük a tárkony ízét, még rakhatunk az ételbe 1 teáskanálnyit belőle.
5. 15-20 percig tartó, kis lángon történő főzés után tejfölt adunk hozzá, melyet előzőleg leveslével fokozatosan felmelegítettünk. Jó étvágyat kívánok!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre