Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos cukkiniragu

5/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Megpucolom a tököt, a cukkinit jól megmosom. A tök belsejét kivájom, kidobom/felhasználom máshoz.

A hagymát megpucolom, apróra vágom. Sűrű szaftot csinálok belőle kb. 10 perc alatt lassú tűzön, olajjal.

Ezalatt a tököket kb. 1,5 cm-es kockákra vágom, besózom. Pár perc után leitatom róluk a fölös levet (kifacsarni úgysem lehet, nem aprózom el).

A hagymához öntök még kb. 1 dl olajat, és a cukkinit rádobom (neki jót tesz, ha olajon tud pirulni!). Néhány perc múlva a tököt is rádobom, és kb. 20 percig főzöm őket, amíg a leve nagyjából elfő (eddigre meg is főnek a darabok, de még nem akarnak szétesni).

A főzési idő alatt utánsózom, illetve az apróra vágott tárkonyt és borsikafüvet is rászórom. A citromlé és egy kevés cukor is mehet ekkor.

Ha megfőtt, a tejföllel behabarom.

Megjegyzés

A borsikafű lágy íze (bors helyett) passzol a tárkonyhoz, a citrom szintén sokat lendít az ízen. Esetleg fokhagymával tenném pikánsabbá, most kimaradt.

Bármilyen tökféléből készíthető! Most épp ezek voltak kéznél.
Természetesen minden hozzávaló helyettesíthető szárított, fagyasztott alapanyaggal.

Akár magában, akár körettel is jó. Személy szerint fehér rizzsel szeretem. Természetesen hússal is el lehet készíteni. Ha darált hússal készítem, ezt a hagymán megpirítom, és a többi utána jön.

Könnyű ebéd vagy vacsora, és annak is jó, aki a kapor ízétől idegenkedik. - szio

Ezek is érdekelhetnek

Friss