Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos-csirkés karfiolleves

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 2 liter leveshez:
  • 40-50 dkg csirkemellfilé
  • 1/2 dl olaj
  • 1 közepes fej karfiol
  • 1 közepes szál sárgarépa
  • 1 közepes szál fehérrépa
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 húsleveskocka
  • őrölt bors
  • kb. 1 evőkanál szárított tárkonylevél
  • aprított petrezselyemzöld
  • Valamint:
  • 1 kis maréknyi szárított aprótészta

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket és a hagymákat aprítom, a húst kis kockákra darabolom, a karfiolt rózsáira szedem.

Felhevített zsiradékban a zöldségeket a hagymával magas hőfokon pár percig kevergetve pirítom, majd a húskockákat a fokhagymával kevergetem benne fehéredésig.

Meghintem a liszttel, felengedem kb.1,5 liter vízzel, sózom. Amikor forr a leves, hozzáadom a karfiolt, fűszerezem, együtt főzöm teljes puhulásig.

Belekeverem a tejszínt, egy kis maréknyi száraztésztát, és lassan főzöm néhány percig, amíg a tészta is megpuhul.

A végén meghintem aprított friss petrezselyemmel, és rövid pihentetés után tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss