Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos csirkerizottó

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg rizs
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek fehérbor
  • 1 l húsleves-alaplé
  • 15 dkg főtt csirkemell
  • 10 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 1/2 csokor tárkony
  • bors
  • parmezán sajt

Elkészítés

    1. Felforrósítjuk a vaj felét, és üvegesre sütjük rajta a hagymát. Hozzáforgatjuk a rizst és a zúzott fokhagymát, majd együtt pirítjuk néhány percig. Hozzánöntjük a bort, majd kevergetve addig főzzük, míg a folyadék el nem párolog.
    2. Kis adagokban hozzáöntjük az alaplevet, közben folyamatosan kevergetjük a rizottót. Ha már a rizs majdnem puha, a többihez forgatjuk a falatnyi darabokra tépkedett csirkehúst és a zöldborsót. 
    3. A többihez keverjük a finomra vágott tárkonyt, majd ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáforgatjuk a megmaradt vajat, majd tányérokba osztjuk a rizottót, és reszelt parmezánnal vagy parmezánforgácsokkal kínáljuk.

    GOMBÁS-PÓRÉHAGYMÁS RIZOTTÓ>>> 

    ROSTON SÜLT CSIRKEMELL RIZOTTÓVAL ÉS SPÁRGÁVAL>>> 

    ZÖLDBORSÓS RIZOTTÓ>>> 

Helyettesíthetjük a borsót zöldspárgával vagy zöldbabbal.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin