Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos csirkeragu

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek magyaros kukoricaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 2 ek tárkonyecet
  • 1 evőkanálnyi aprított tárkony
  • 2 evőkanálnyi aprított petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés

    1. A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, vékonyan felszeleteljük, és a felhevített kukoricaolajon aranybarnára pirítjuk. 
    2. Amikor a csirkemell már szépen megpirult, hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, és ha ez is megfonnyadt, jöhet a tejszín, a krémsajt és a fűszerek.
    3. A legvégén hozzáadjuk a tárkonyos ecetet, elkeverjük és forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Én most sütőben sült rösztit kínáltam hozzá és bátran ajánlom ezt a köretet, mert a pirult burgonya nagyszerűen illik az ecet pikánsságához.

GastroHobbi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin