Tárkonyos csirkeragu leves

default user icon
10 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 csirke far-hát
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 g fokhagyma
  • 10 dkg gomba
  • 15-15 dkg zöldborsó, sárgarépa, petrezselyem
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • bors
  • 3 db tyúkhúsleves kocka
  • 3 dl főzőtejszín
  • kis olaj, néhány darab szalonnabőrke
  • 3 közepes krumpli

Elkészítés

    Elkészítés: A farhátakat 3-4 darabra vágom, a zöldségeket felkarikázom, a hagymákat apróra vágom, a krumplit 4 felé szelem. 3 liter vízben feloldjuk a leveskockákat. Olajon megfuttatjuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a húsdarabokat, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. 10 percig pirítjuk, majd felöntjük a 3 liter leveskockás vízzel. Hozzáadom a zöldségeket, krumplikat, gombát, bőrkét, majd tárkonnyal, sóval, borssal ízesítve tovább főzöm. Miután minden megpuhult, hozzákeverem a főzőtejszínt.

Megjegyzés

A szalonnabőrke elhagyható, de jó kis füstölt ízt ad a levesnek. Tárkonyecettel, vagy sima ecettel fel lehet dobni az ízét.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hermann Ildikó 4 évvel ezelőtt
Én csirkecombot filéztem ki, azzal készítettem el. Így is nagyon finom volt.
Nesztler Tímea 5 évvel ezelőtt
Gondolom csirkemellet is lehet bele tenni far hát helyett nem?o.O
Nagygyörgy Dóra 5 évvel ezelőtt
Nekem is a Mirza receptje volt meg a recepttáramban ez alatt a név alatt, még jó hogy kinyomtattam, így nem veszett el!
Bodnárné Kedves Ramóna 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom és könnyű elkészíteni! Köszönöm a receptet!
Cristina Taulli 6 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet! Isteni lett! Olyan finomnak találtam a tejszín hozzáadása előtti kóstoláskor, hogy a végén nem tettem bele, de így is hatalmas sikere volt. Mindenki többször szedett belőle... :-)
Tóth Lívia 6 évvel ezelőtt
Én is követelem vissza a Mirzás receptet!!!!
6 évvel ezelőtt
Kedves Mindmegette! Ezen a neven eredetileg Mirza receptje szerepelt, azt is mentettem el sajat recepttaramba, es most valahogy felulirodott erre a valtozatra...de nemcsak az en sajat gyujtemenyemben, hanem a \'Mirza receptjei\'-ben is, ha erre kattintunk, akkor ezt nyitja meg...esetleg nem lehetne visszaallitani?
Bartha Jurkó Nikolett 7 évvel ezelőtt
A leves igazán finom. Én is módosítottam, elnézést a Szakácstól. :) Gomba és szalonnabőrke kimaradt, viszont kukoricával bővült a hozzávalók listája és én is tejfellel habartam be. Savanyítottam citromlével a végén. Pikáns ízt kapott. Ám a recept önmagában is zseniális. Köszönöm!
Tar Erika 8 évvel ezelőtt
Nagyon sokszor elkészítettem már, ez lett a kedvenc levesem. A gombát és a tejszint a lányom nem szereti, de ezek nélkül is nagyon finom. Én tejfölt keverek bele tálaláskor. Kösz!
Évi 8 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett a leves. Én még plussz tettem hozzá kukoricát, zöldbabot, hogy sűrübb legyen. kivájt belű piritott zsemlébe vagy cipóba tálalva az igazi.

Hasonló Receptek

Magazin