Elkészítés: A tárkonyos húsleveshez a szokásos zöldségekből (sárgarépa, fehérrépa, zeller, hagyma, krumpli) és a megtisztított húsból (farhát, szárnyak és combok) lassú tűzön húslevest főzök. A szokásos fűszerekkel (só, lestyán, babérlevél, petrezselyemzöld) ízesítem. A levest, ha minden megfőtt benne, leszűröm, és elkeverem benne a pici liszttel kikevert tejszínt. A végén pici borral, mézzel és morzsolt, szárított tárkonnyal ízesítem, és felteszem a tűzre összeforralni.
Külön főzök ki tojást. (Eredetileg fürjtojást, mert nagyon aranyos a pici méretével. Mivel most nem tojnak, ezért kicsi tyúktojást raktam bele.)
Tálalásnál az átszűrt levesbe néhány darab karikára vágott zöldséget és a megtisztított, félbevágott tojást teszek (így nem kell bele tészta sem).
A tárkonyos csirkecombokhoz a levesben félig megfőtt combokat kiveszem, bedörzsölöm sóval, borsikafűvel és őrölt tárkonnyal. Egy vasserpenyőben hevítek kacsazsírt, ebbe beledobom a húst, ami pár perc alatt összekapódik. Felöntöm egy kis tokajival és pici mustárral. Párolom 20 percig, közben - ha kell - felöntöm egy kis vízzel. A végén teszek hozzá egy kanál mézet. Szép pirosra pirítom.
Köretként hagyományosan nokedlivel tálalom. Ehhez a lisztet, a sót, a tojást, a tejfölt és az olajon megfonnyasztott mángoldleveleket (ha nincs mángold, a boltban lehet kapni fagyasztott parajt) a zúzott fokhagymával elkeverem. Ha túl sűrű, még kevés vizet is adok hozzá. Forró vízbe szaggatom, kifőzöm.
Mivel egy kicsit száraz, ehhez jól jön a mártás. Kiszedem a húst a sütőzsiradékból, ebben pirítok egy kis lisztet, felöntöm a lével és tejszínnel. Ha kell, akkor még fűszerezem sóval, borsikafűvel, tárkonnyal.