Tárkonyos csirkemáj krumplipürépaplan alatt

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg csirkemáj
  • 2 db közepes hagyma
  • 2-3 ek olaj
  • piros paprika
  • bors
  • ételízesítő
  • 10 dkg borsó
  • 2 tk tárkony
  • 1 dl főzőtejszín
  • A krumpli püréhez:
  • 4 db közepes krumpli
  • kb1 dl tej
  • 30 g vaj

Elkészítés

    1. A krumplikat megpucoljuk, feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük. Míg fő a krumpli, a hagymákat apróra daraboljuk, az olajon megfuttatjuk,majd a csíkokra vágott csirkemájat megpirítjuk rajta,majd befűszerezzük,sózni nem kell.
    2. A borsót roppanósra pároljuk kevés vízben, majd leszűrjük, hozzáöntjük a tejszínt, megszórjuk a tárkonnyal, és alaposan elkeverjük.
    3. A csirkemájra ráöntjük a tejszínes keveréket,  majd egy tűzálló tál aljába rakjuk. A főtt krumplit leszűrjük, összetörjük, majd a vajjal sóval és annyi tejjel habosra keverjük hogy sűrű krumplipürét kapjunk.
    4. A krumplipürét ráhalmozzuk a csirkemáj tetejére és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 30 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek