Tárkonyos csirkeleves

default user icon
9 4.5/5
Tárkonyos csirkeleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4-5 csirkeszárny
  • 25 dkg borsó
  • 20 dkg burgonya
  • 2-3 sárgarépa
  • fél zellergumó
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • tárkony
  • pár csepp citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: A finomra szelt lilahagymát az olajon elkezdem pirítani. Hozzáadom a félkarikára vágott répákat és a szárnyakat, és együtt pirítom őket. Beleteszem a borsót is, pirítom még egy kicsit, aztán felöntöm vízzel, és belerakom a félbevágott zellergumómat. Lefedem, és felfőzöm. Kis lángon főzöm tovább, és megfűszerezem, de a tárkonyt még nem teszem bele. A tejfölben a lisztet csomómentesre keverem, és teszek bele 2 evőkanál tárkonyt és pár csepp citromot. Ha már minden puha, hőkiegyenlítéssel hozzáadom a lisztes habarásomat. Bár nem nagyon szoktam kóstolgatni az ételeket, ezt mindenképpen meg kell, mert általában nem lesz elég savanyú. Ebben az esetben borecettel, vagy citrommal javítok rajta. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Irénke 4 évvel ezelőtt
nagyon finom lett :) itt Erdélyben nagyon szeretjük használni a tárkonyt, mert nagyon különleges ízt ad és nagyon finom lesz vele a leves...köszönöm a receptet :)
Kakuk Móni 4 évvel ezelőtt
Ma ebédre fogom elkészíteni, nagyon várom, milyen lesz az eredmény!
Monika Karl 4 évvel ezelőtt
Isteni volt!
Linda 5 évvel ezelőtt
A burgonyák mikor kerülnek bele? Egészben vagy reszelve, vagy felkockázva? Alig várom hogy kipróbáljam, étteremben ez az egyik kedvenc levesem :D
Lamenta 5 évvel ezelőtt
Nem vagyok oda a tárkonyért, de ez a leves isteni!! Férjem egyik kedvence, ha meg akarom lepni, ezt készítem.:-) Én a szárnyak helyett csirkemellet szoktam belefőzni.
kis pál 6 évvel ezelőtt
Ez egy nagyon finom igazi magyar leves. Erdélyben gyakran készítik.
Leveszy György 7 évvel ezelőtt
Ki az aki 1!!!! paprikára értékel egy ilyen finom ételt? Én is szoktam csinálni és a család nagyon szereti. Csirke-, pulyka-, sertés- vagy borjúhúsból is nagyon finom! Ha viszont nem ízlett NEKED kedves értékelő, akkor írd le, hogy miért nem! Azzal jobban segítenél, mint a leértékeléssel!
Jámborné Erika 7 évvel ezelőtt
Kedves Francka ! Bizonyára elkerülte a figyelmedet, de a recept második sorában a répával együtt teszem bele a szárnyakat ! Minden jót : Jné Erika
Nosztrai Lászlóné 7 évvel ezelőtt
Végül a csirkeszárnyat nem is teszed bele? Mert arról egy szót sem írtál!

Hasonló Receptek

Magazin