Elkészítés: A finomra szelt lilahagymát az olajon elkezdem pirítani. Hozzáadom a félkarikára vágott répákat és a szárnyakat, és együtt pirítom őket. Beleteszem a borsót is, pirítom még egy kicsit, aztán felöntöm vízzel, és belerakom a félbevágott zellergumómat. Lefedem, és felfőzöm. Kis lángon főzöm tovább, és megfűszerezem, de a tárkonyt még nem teszem bele. A tejfölben a lisztet csomómentesre keverem, és teszek bele 2 evőkanál tárkonyt és pár csepp citromot. Ha már minden puha, hőkiegyenlítéssel hozzáadom a lisztes habarásomat. Bár nem nagyon szoktam kóstolgatni az ételeket, ezt mindenképpen meg kell, mert általában nem lesz elég savanyú. Ebben az esetben borecettel, vagy citrommal javítok rajta. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre