Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos csirkegombócleves

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A csirkemellet apróra vágjuk, aprítóba finomra daráljuk, és egy tálba öntjük. A zsemlét aprítóban morzsává daráljuk, majd hozzáöntjük a csirekhúshoz. Beletesszük a tojást, a petrezselymet, a zúzott fokhagymát, alaposan összedolgozzuk, majd félretesszük.
  2. A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd a megtisztított, csíkokra vágott répákkal együtt olajon megdinszteljük.
  3. Beletesszük a tárkonyt, a mirelit zöldbabot, felöntjük 1 liter húsalaplével és felforraljuk. A húsból, vizes kézzel gombócokat formázunk, és a levesbe tesszük főni. 30 perc főzés után után sózzuk, borsozzuk, ha kell, és elkeverjük benne a tejszínt. Citromlével tehetjük még pikánsabbá.

CSIRKEGOMBÓCLEVES >>> 

TÁRKONYOS HÚSGOMBÓCLEVES II. >>> 

Még több leves >>> 

TÁrkonyos recepek egy helyen >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss