Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos csirke újburgonyával

MME MME
2 2.5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd besózzuk. Egy tepsi aljára kevés olajat csepegtetünk, alaposan szétkenjük, és a húsokat egymás mellé, középre helyezzük. Az újburgonyát megtisztítjuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és a csirkecombok köré-mellé dobáljuk, megsózzuk. A fokhagymát apró kockákra vágjuk és a húsra szórjuk. A paprikát felkarikázzuk, és a húst beborítjuk vele. Meghintjük az egészet a tárkonnyal, és aláönjük a fehérbort. Ha túl sovány a hús, kevés olajat csepegtethetünk még rá. Alufóliával befedjük, és 30 percig fólia alatt, majd további 35-40 percig anélkül sütjük. Közben saját szaftjával és a tejjel többször meglocsoljuk, hogy szép piros legyen.

Megjegyzés

Ha sikerül apró újburgonyát kapnunk, ami nem nagyobb, mint egy dió, akkor azokat egészben tesszük a hús köré. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss