Tárkonyos, bazsalikomos csirkecomb sült zöldségágyon

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 4-5 szem burgonya
  • 3 közepes fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1/2 fej lila káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 10 dkg csemegekukorica (konzerv)
  • 2 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet tárkony
  • 1 csipet bazsalikom

Elkészítés

    1. A csirkéket megmossuk, lecsepegtetjük, tengeri sóval és frissen őrölt borssal bedörzsöljük, majd 220°C-os előmelegített sütőbe tesszük 30 percre bőrével lefelé egy nagy jénaiba letakarva.
    2. Kivesszük a sütőből, megfordítjuk, s kicsit meglocsoljuk zsírjával, majd további 30 percre visszatesszük.
    3. A csirkéket kivesszük a jénaiból és az összeaprított zöldséget megforgatjuk a zsírban, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá tárkonyt és bazsalikomot, ezután a csirkecombokat visszahelyezzük bőrrel felfelé és letakarjuk, további 30 percig sütjük.
    4. A sütőt kikapcsoljuk, a fóliát eltávolítjuk és 5 percig pihentetjük a kikapcsolt sütőben. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin