Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos, bazsalikomos csirkecomb sült zöldségágyon

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 4 db csirkecomb
  • 4-5 szem burgonya
  • 3 közepes fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1/2 fej lila káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 10 dkg csemegekukorica (konzerv)
  • 2 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet tárkony
  • 1 csipet bazsalikom

Elkészítés

  1. A csirkéket megmossuk, lecsepegtetjük, tengeri sóval és frissen őrölt borssal bedörzsöljük, majd 220°C-os előmelegített sütőbe tesszük 30 percre bőrével lefelé egy nagy jénaiba letakarva.
  2. Kivesszük a sütőből, megfordítjuk, s kicsit meglocsoljuk zsírjával, majd további 30 percre visszatesszük.
  3. A csirkéket kivesszük a jénaiból és az összeaprított zöldséget megforgatjuk a zsírban, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá tárkonyt és bazsalikomot, ezután a csirkecombokat visszahelyezzük bőrrel felfelé és letakarjuk, további 30 percig sütjük.
  4. A sütőt kikapcsoljuk, a fóliát eltávolítjuk és 5 percig pihentetjük a kikapcsolt sütőben. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss