Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos bárányraguleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 evőkanál mangalicazsír
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kg bárányhús
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 4 db közepes csiperkegomba
  • 1 kisebb póréhagyma
  • frissen őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 2 evőkanál sűrű tejföl
  • 0,5 dl 30%-os tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál aprított friss tárkonylevél
  • házi csipetke

Elkészítés

    Elkészítés: A felolvasztott zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Kicsit később beleadjuk a felkockázott húst - nálam vegyesen borda, comb, belsőségvol. Sózzuk, fűszerezzük, és fedő alatt pároljuk jó 15 percet, időnként kevergetve. Aztán mehet hozzá a zöldség - a felkarikázott répa, gyökér, kicsit később a póréhagyma és a gomba, majd felöntjük annyi lével, hogy 5-6 ujjnyira ellepje. Felforrás után lassú tűzön főzzük.

    Mikor már a hús és a zöldségek is majdnem puhára főttek, akkor kell beleadni a zöldborsót (fagyasztott is lehet), annak 10-15 perc elég.

    Mikor a borsó is megfőtt, hőkiegyenlítéssel beleadjuk a liszttel és a tejszínnel kikevert tejfölt, egyet forralunk rajta, 3-4 perc, és ekkor tesszük bele az apróra metélt zöldfűszereket.

    Külön sós vízben főzzük ki hozzá frissen gyúrt házi csipetkét.

Megjegyzés

Mi fogyasztáskor friss citrom levét szoktunk ráfacsarni.

marisz57
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin