Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos bárányragu leves

Hozzávalók

  • kb. 1/2 kg csontos bárányhús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1/2 csomag fagyasztott finomfőzelék-keverék
  • 1/2 db zöldpaprika
  • bors
  • csipet kurkuma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl főzőtejszín (zsírszegény)
  • 4 szál tárkony
  • 1 tk ecetes tárkony
  • 7 db újkrumpli
  • 8 db mirelit vargánya
  • 1 tk ételízesítő (házi)
  • 1 ek tönkölybúza liszt
  • 1 tk szárított petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. Hideg vízben, közepes lángon feltesszük főni a bárányhúst, és amikor felforr a levesünk, a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük az egész hagymát. Amikor már félig puha a hús, beleöntjük a mirelit zöldséget, a feldarabolt újkrumplit, és a mirelit vargányát. Adunk a leveshez paprikát, ételízesítőt, petrezselyemzöldet, az apróra vágott zöld és ecetes tárkonyleveleket, és egy csipetnyi kurkumát. Kis lángon tovább főzzük.
    2. Amikor minden puhára főtt, lehúzzuk a tűzhelyről, kihalásszuk belőle az egész hagymát, és a csontról leszedegetjük a főtt húst, és visszatesszük a levesbe.
    3. A  tejfölt csomómentesre keverjük, beletesszük a lisztet, majd a tejszínt. Egy evőkanál forró levest belekeverünk, majd folytonos kevergetés mellett beleöntjük a levesünkbe. Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá, és tejföllel kínáljuk.

     

Megjegyzés

Egyik kedvenc levesem, újkrumplival és zöld tárkonylevéllel az igazi. A vargánya helyett használható más gomba.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin