Elkészítés: A csülköt és a babot előző este beáztatom.
Másnap felteszem főni annyi vízben, amennyi bőven ellepi a babérral és az egészben hagyott, behasított vöröshagymával, csak mérsékelten sózom.
A leveszöldségeket aprítom, kb. félidőben a csülökhöz adom, sózom, ízlés szerint fűszerezem, együtt főzöm teljes puhulásig.
A szokásosnál sötétebb fokhagymás-pirospaprikás rántást készítek, kevés vízzel kikeverve a leveshez adom. Újraforrásnál hozzáadom a csipetkét, zöldfűszerrel meghintem, kevés citromlével, csipet cukorral lágyítom az ízeket, így forralom lassan készre néhány percig.
Tálalásnál tejfölt kínálok hozzá.
Úgy is készíthetjük, hogy kb. 2 dl tejfölt a leveshez keverünk, de nálunk van, aki inkább nélküle kedveli.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre