Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos bableves füstölt csülökkel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg nagyszemű szárazbab
  • 50 dkg füstölt csülök
  • 25 dkg leveszöldség (sárgarépa és fehérrépa, darabka zeller és karalábé)
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • 2 babérlevél
  • őrölt kömény
  • 1 (csípős) zöldpaprika
  • zeller és petrezselyem zöldje
  • szárított tárkonylevél
  • 2 dkg zsír vagy olaj
  • 2 dkg liszt
  • citromlé
  • házi csipetke
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A csülköt és a babot előző este beáztatom.

    Másnap felteszem főni annyi vízben, amennyi bőven ellepi a babérral és az egészben hagyott, behasított vöröshagymával, csak mérsékelten sózom.

    A leveszöldségeket aprítom, kb. félidőben a csülökhöz adom, sózom, ízlés szerint fűszerezem, együtt főzöm teljes puhulásig.

    A szokásosnál sötétebb fokhagymás-pirospaprikás rántást készítek, kevés vízzel kikeverve a leveshez adom. Újraforrásnál hozzáadom a csipetkét, zöldfűszerrel meghintem, kevés citromlével, csipet cukorral lágyítom az ízeket, így forralom lassan készre néhány percig.

    Tálalásnál tejfölt kínálok hozzá.

    Úgy is készíthetjük, hogy kb. 2 dl tejfölt a leveshez keverünk, de nálunk van, aki inkább nélküle kedveli.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin