Tarkedli

default user icon
3 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 dl liszt
  • 3 dl tej
  • 5 tojás
  • 1,5 dl cukor
  • 3 evőkanál vaj vagy olaj
  • fél teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés

    Elkészítés: Olvaszd meg a vajat, és keverd össze a többi hozzávalóval. Várj 10 percet, és kis vajon vagy olajon süss kis korongokat a tésztából. Egy perc után forditsd meg őket. Nagyon finom lekvárral, tejföllel vagy friss gyümülccsel, mint málna, eper...

Megjegyzés

Mi nagyon szeretjük. Én palacsintasütőben sütöm, hármat is egyszerre. Hamar megsül, így figyelni kell.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

lele ildikó 3 évvel ezelőtt
ÉDESANYÁM, aki Erdélyből jött valamikor régen, krumplis tésztából sütötte ezeket a kis korongokat, és lekvárral ettük. Ő ezt Tarkedlinek nevezte. Krumplis \"pogi\" név helyett, mert ez nem pogi.
Szántai Szilvia 9 évvel ezelőtt
Mi is imádjuk. Nekem van tarkedli sütőm, abban szoktam, majd utána porcukros fahéjban forgatom meg a frissen kisült korongokat:)
Szabó Mária 9 évvel ezelőtt
Annyira de annyira finom, nagyon nagy sikere volt nálunk. :-) Mi savanykás lekvárral szeretjük a legjobban.

Hasonló Receptek

Magazin