Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tarkedli (cseh fánk) eperrel

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 ek cukor
  • 4 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1/2 dl étolaj
  • Az öntethez:
  • 30 dkg eper
  • porcukor vagy méz
  • citromlé

Elkészítés

    1. Az élesztőt elkeverjük a langyos tejjel, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, a tojást, a sót, a cukrot, az olajat és a citrom reszelt héját. A tésztát csomómentesre keverjük, majd 30 percig állni hagyjuk.
    2. Miután a tészta eleget pihent, négyesével kisütjük a fánkokat egy teflon bevonatú, négy mélyedéssel ellátott, olajjal kikent serpenyőben.
    3. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, felaprítjuk, majd egy kevés porcukorral (vagy mézzel) és pár csepp citromlével egy botmixer segítségével pürésítjük.
    4. A fánkokat eperönettel tálaljuk.

      SZALAGOS, CSÖRÖGE, CHURROS - 10 TUTI FÁNK, AMIT IMÁDNI FOGSZ >>> 

      TALKEDLI VAGY TARKEDLI, A CSEH FÁNK >>>

Megjegyzés

Egyszerűen elkészíthető fánkféle friss eperöntettel.

veruss74
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin