Elkészítés: Beáztatjuk a szacharint, felfuttatjuk az élesztőt. A kakaó kivételével összekeverjük a hozzávalókat. A kapott tésztát elfelezzük, és az egyik felét a kakaóval összegyúrjuk. Az így kapott tésztákat is megfelezzük, így lesz 2 kakaós és 2 sima tésztalabdánk. Kinyújtunk 1-1 sima és kakaós tésztát, egymásra helyezzük, feltekerjük /alul a sima, felül a kakaós/, majd a maradék tésztával ugyanígy járunk el. A két tekercset kikent tepsibe tesszük, 2 órát pihentetjük. Tojással bekenjük, középmeleg sütőben kb. 40 percig sütjük. Sütés után cukros vízzel megkenjük. Fóliában sokáig eláll.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre