Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tarjával töltött cukkini

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 db saláta cukkini (kb. egyforma vastagságú)
  • reszelt sajt
  • A töltelékhez:
  • kb. 15 dkg főtt, füstölt tarja kis kockákra aprítva
  • 1 kisebb vagy fél fej vöröshagyma kis kockákra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vagy fél paradicsom kis kockákra aprítva
  • olívaolaj vagy napraforgóolaj
  • 1 evőkanál margarin
  • őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: Annyi olívaolajat öntünk egy teflon serpenyőbe, hogy az alját vékonyan beterítse, majd az olajba egy csapott evőkanál margarint teszünk. Az apróra vágott vöröshagymát a margarinnal elkevert és felhevített olajon, szalmasárgára pároljuk (ha olívaolajat használunk, vigyázzunk, hogy ne hevítsük túl). Az edényt lehúzzuk a tűzről és beletesszük az összetört fokhagymát, a kis kockára vágott tarját és a meghámozott, felaprított paradicsomot, majd őrölt borssal fűszerezzük. Egy kicsit összefőzzük, hogy a paradicsom kieressze a levét.

A cukkinik belső részét kivájjuk, a magokat eldobjuk, a végüket levágjuk. A cukkiniket egy vékony falú tepsibe egymás mellé tesszük, és egy kissé sózzuk. A fenti tölteléket szépen a vájatokba kanalazzuk. Ezután a tepsibe még 2 evőkanál olajat és 2 evőkanál vizet teszünk, majd fóliával letakarjuk. 200 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben kb. 15 percig pároljuk a fólia alatt, ezután levesszük az alufóliát, és a tölteléket rápirítjuk a cukkinikre.

Amikor a töltelék szép piros, reszelt sajttal megszórjuk, majd visszatesszük a még meleg sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzés

Más típusú sütőkben a sütési idő és a hőfok eltérő lehet.
- Ferenc

Ezek is érdekelhetnek

Friss