Tarjával és gombával töltött lángos - Mindmegette VIllámverseny

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 50 g élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csipet kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 20 dkg trapista sajt
  • 1 kis üveg csiperkegomba (konzerv vagy vékonyra szeletelt nyers)

Elkészítés

    1. Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.
    2. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki. A kivágott négyzetet lisztezett tálcára helyezzük és óvatosan a kezünkkel megnyújtjuk.
    3. Ezután a tészta egyik felére rátesszük a tarját, a reszelt sajtot és a gombát majd a tészta másik felét ráhajtjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk. Az így elkészített lángost forró olajban arany barnára sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin