Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tarja újburgonya-ágyon zöldséges-sajtos paplan alatt sütve

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy serpenyőben kevés olajon a megsózott hússzeleteket pár percig pirítom, majd az apróra vágott vöröshagymát is hozzáadom. Ezután a bort aláöntve fél órán át forralom, amikor a bor elpárolog róla és a hússzeletek megpuhultak, kiveszem őket.

A visszamaradt olajba (amiben karamellizálódott a hagyma) közvetlenül beleszórom a lisztet, hagyom pirulni, majd hozzáöntöm a tejet, sózom, borsozom, mustárral ízesítem, petrezselyemlevelet is adok hozzá, majd a szeletelt gombát, néhány percig kevergetem, ez idő alatt besűrűsödik, majd a tűzről lehúzom, és a 3 tojást belekeverem.

Egy másik edényben kevés olajon egy kis víz hozzáadásával megpárolom a karfiolt, roppanósra. Ezt is hozzákeverem a gombás-tojásos paplanhoz.

Egy kisebb hőálló tál aljára szeletelem a megpucolt, nyers újburgonyát, erre rakom a hússzeleteket, rászórom a zöldborsót, meghintem bazsalikommal és sóval. Erre halmozom a karfiolos-gombás-tojásos masszát.

Alufóliával letakarom, és előmelegített 180 C fokos sütőben 45-50 percig sütöm. Ezután a fóliát leveszem róla, meghintem reszelt sajttal, és visszatolom a sütőbe, de csak addig, míg a sajt szépen ráolvad és egy kissé megpirul.

Tálalás előtt állni hagyom, majd a húsok körül kockára vágom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss