Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tarhonyás-vargányás csirkepörkölt

Hozzávalók

  • 1/2 kg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 2 ek étolaj
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg vargánya gomba
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • majoránna ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 50 dkg tarhonya

Elkészítés

    1. A húst megtisztjuk, kockára vágjuk.
    2. A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük és beletesszük a húst. A paprikát félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk, a paradicsomot négybe vágjuk és a fokhagymával együtt hozzáaadjuk a pörkölt alaphoz. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával és akár bazsalikommal ízesítjük. Amikor már majdnem kész,  hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és 4-5 percig együtt főzzük.
    3.  A tarhonyát 3 ek étolajon kissé felhevítjük. A gombás pörköltet felöntjük annyi vízzel, hogy 9 dl legyen rajt a lé. Kissé még megsózzuk, majd ráöntjük a tarhonyára. Lassú tűznél fedő alatt, többször megkeverve készre főzzük.

    KLASSZIKUS, MÁJAS, GOMBÁS - HÁZIAS PÖRKÖLT RECEPTEK >>>

    BRASSÓI, PÖRKÖLT, BORSOS TOKÁNY - ALAPRECEPTEK MAGYAROS RAGUKHOZ >>>

    15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>>

Megjegyzés

Az a jó vargánya gomba fokozta az ízeket.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin