Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tarhonyás-vargányás csirkepörkölt

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A húst megtisztjuk, kockákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük és beletesszük a húst. A paprikát félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk, a paradicsomot négybe vágjuk és a fokhagymával együtt hozzáaadjuk a pörköltalaphoz. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával és bazsalikommal ízesítjük. Amikor már majdnem kész,  hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, és 4-5 percig együtt főzzük.
  3.  A tarhonyát 3 ek étolajon kissé felhevítjük. A gombás pörköltet felöntjük annyi vízzel, hogy 9 dl-nyi legyen rajta a lé. Kissé még megsózzuk, majd ráöntjük a tarhonyára. Lassú tűznél fedő alatt, többször megkeverve készre főzzük.


Megjegyzés

Az a jó vargánya gomba fokozta az ízeket. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss