Elkészítés: A hagymát, a kockára vágott paprikát és a tarhonyát kevés olajon megpirítom, majd lehúzom a tűzről, beleteszem a karfiolt és az őrölt pirospaprikát, kissé megforgatom a paprikás olajban a karfiolrózsákat, majd kevés vizet öntök alá, és visszahúzom a tűzre. Megsózom, megborsozom, keverek még rajta párat, s csak mikor a karfiolok mind átvették kicsit a paprika színét, akkor öntöm fel hosszabb lére, de még akkor sem egészen. Ezután beledobom a fokhagymát, megszórom köménnyel, s lassú tűzön főzöm.
Mikor a karfiol és a tarhonya is megpuhult, akkor teljesen felöntöm, beleteszem a paradicsomot, és utólag ízesítem még borssal, ételízesítővel.
Tejfölös habarást készítek rá, majd felforralom. A metélőhagyma felét ekkor szórom bele. A másik felét az asztalra teszem, hogy közvetlenül fogyasztás előtt mindenki tehessen a levesére.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre