Tarhonyás hús

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéslapocka
  • 50 dkg tarhonya
  • 2 fej hagyma
  • 1 db bogyiszlói paprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 evőkanál libazsír
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl száraz fehérbor
  • hús alaplé
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • babérlevél
  • majoránna
  • piros arany

Elkészítés

    Elkészítés: A sertéshúst centis kockákra feldarabolom, a szalonnát, a paprikát és a paradicsomot felkockázom, a hagymát apróra vágom.

    Egy lábosban 2 evőkanálnyi libazsíron megolvasztom a felkockázott szalonnát, amikor kezd pirulni, rádobom a hagymát, sózom, üvegesre párolom. Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, befűszerezem, felöntöm a borral. Amikor a szaft besűrűsödik, mehet bele a hús, megszórom a pirospaprikával, lassú tűzön főzöm.

    Egy másik edényben 1 evőkanál zsíron megpirítom a tarhonyát, sózom, borsozom, és felengedem 2 deci hús alaplével, félpuhára párolom, félreteszem.

    Amikor a hús rendesen puhul, hozzáadom a tarhonyát, felöntöm húslével, készre főzöm.

    Tetszés szerinti savanyúsággal tálalom, nálunk nyáron kovi ubi a nyerő, de káposztasaláta, házi csalamádé is illik hozzá, az erőset kedvelők cseresznyepaprikával bolondíthatják.

Megjegyzés

Macerás pasi vagyok, én a gépi, egészen apró szemű tarhonyát szeretem, de ez pap-papné esete, ki mit kedvel, mehet bele a kézi készítésű, nagyobb méretű is.

Fülöp Sándor
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin