Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a tarhonyát, és halványbarnára pirítjuk. Beletesszük a felkockázott paradicsomot és paprikát, megsózzuk és megszórjuk pirospaprikával. Felengedjük 1 liter vízzel, és 10 percig főzzük.
Beletesszük a felkockázott krumplit, és további 15-20 percig főzzük, amíg a tarhonya és a krumpli is megpuhul.
A kolbász akár ki is hagyható, illetve olaj helyett szalonna is használható, úgy talán még ízletesebb lesz. Ízre nagyon hasonlít a lebbencslevesre. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!