Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tarhonyaleves gazdagon

Hozzávalók

  • A leveshez:
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg tarhonya
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 1 tk kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 l zöldség alaplé
  • 2 db sárgarépa
  • 50 dkg burgonya
  • 1 db gombakonzerv
  • 20 dkg kolbász
  • A habaráshoz:
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek finomliszt

Elkészítés

    1. Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a tarhonyát, kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni kezd. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a fűszereket, ízlés szerint sózzuk, belezúzzuk a fokhagymát.
    2. Negyed óra elteltével beletesszük a megtisztított, karikára vágott sárgarépát és a kockára vágott burgonyát.
    3. Kolbászkarikákat olajon megpirítjuk, rátesszük a gombaszeleteket. Amikor a leveszöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük.
    4. Habarást készítünk: a tejfölt kikeverjük a liszttel és egy merőkanálnyi leveslével, majd besűrűsítjük vele az ételt.

    15 LAKTATÓ LEVES, AMI GARANTÁLTAN ELTELÍT >>> 

Megjegyzés

Igazán finom, tartalmas leves. Aki egy tányérral megeszik belőle, az nem kívánja a második fogást.

Scsilluka
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin