Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tarhonyaleves gazdagon

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A leveshez:
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg tarhonya
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 1 tk kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 l zöldség alaplé
  • 2 db sárgarépa
  • 50 dkg burgonya
  • 1 db gombakonzerv
  • 20 dkg kolbász
  • A habaráshoz:
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek finomliszt

Elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a tarhonyát, kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni kezd. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a fűszereket, ízlés szerint sózzuk, belezúzzuk a fokhagymát.
  2. Negyed óra elteltével beletesszük a megtisztított, karikára vágott sárgarépát és a kockára vágott burgonyát.
  3. Kolbászkarikákat olajon megpirítjuk, rátesszük a gombaszeleteket. Amikor a leveszöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük.
  4. Habarást készítünk: a tejfölt kikeverjük a liszttel és egy merőkanálnyi leveslével, majd besűrűsítjük vele az ételt.

15 LAKTATÓ LEVES, AMI GARANTÁLTAN ELTELÍT >>> 

Megjegyzés

Igazán finom, tartalmas leves. Aki egy tányérral megeszik belőle, az nem kívánja a második fogást. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss