Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tarhonyaleves füstölt kolbásszal

7 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 2 literhez:
  • 15 dkg tarhonya
  • 30 dkg krumpli, apró kockákra vágva
  • 1 közepes vöröshagyma, finomra aprítva
  • 4-5 gerezd fokhagyma, zúzva-aprítva
  • 5 dkg csemege füstölt szalonna, kis kockákra vágva
  • 5 dkg húsos füstölt szalonna, kis kockákra vágva
  • 20 dkg füstölt kolbász, karikázva
  • 1 egész paradicsom
  • 1 zöld paprika (télen lecsóalap aprítva)
  • őrölt piros paprika
  • őrölt kömény
  • őrölt bors
  • kevés csemege Piros Arany
  • 1-2 ág zellerlevél
  • kevés szárított zöldségkeverék

Elkészítés

    Elkészítés: Először a csemege szalonnát kezdem sütni. Amikor kiengedte a zsírját, hozzáadom a húsos szalonnát is, együtt sütöm, a végén a kolbászkarikákat is átpirítom benne. Szűrőkanállal kiszedem az egészet a zsiradékból (ha kicsit soknak találom a zsírt, kiveszek belőle), majd megpirítom benne a tarhonyát. Amikor a tarhonya is megpirult, megdinsztelem rajta a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Meghintem pirospaprikával, felengedem kb. 1,5 liter vízzel, sózom, borsozom, a köménnyel, Piros Arannyal, szárított zöldségkeverékkel ízesítem. Hozzáadom a krumplit, a kisütött szalonnát és kolbászkarikákat is visszateszem, és a forrástól takarékon kb. 20 perc alatt készre főzöm.

Megjegyzés

Egyszerű és ízletes leves.

Nem fontos kétféle szalonnát használni, csak nálam most így adódott.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Így is - úgy is finom, mai bédre készül és biztosan elfogy.
Nanasnani
Menüben: 2014 09. hét. Üdv, Nani.
VivicaThomas
Szia! Igen, nekem is a paradicsom volt a gyanús... a Piros Arany megvolt egyébként! Még a paradicsomot kiválthattam volna házi készítésű paradicsomlével is, lehet, jobban jártam volna... Majd legközelebb! Szép napot!
gaby53
Szia! Sajnálom, hogy nem ajánlottam inkább a csemege Piros Aranyat! Valószínű a téli paradicsomtól volt savanykás íze, mert már ilyenkor nem olyanok mint nyáron! Szoktam eltenni lecsóalapot, mert egész télen mindenbe tudom használni, és az napon érett paradicsommal készül, amitől nem savanykás a leves. Kár, hogy nem gondoltam tegnap erre! üdv.Gabi
VivicaThomas
Szia! Köszi a választ! Pont úgy csináltam: felöntöttem vízzel és akkor láttam meg, hogy azok még ott vannak, így belehasogattam őket. Alapvetően finom, valamitől viszont savanykás lett a leves alapíze... Paradicsom, kolbász? Amikor még kóstolgattam, nem éreztem, csak mikor készen lett, és a férjem is megjegyezte... Üdv!
gaby53
Szia! Házi lecsóalapot használtam aprítva. Akkor tettem bele miután felengedtem a vízzel, de ha egész paprikát és paradicsomot használok azt is akkor szoktam, behasítom mindkettőt, hogy az ízük belefőjön a levesbe, a végén kidobom, vagy meg is lehet enni. üdv.Gabi
VivicaThomas
Szia Gabi! Paradicsom, paprika mikor kerül bele? Köszi!

Hasonló Receptek

Magazin