Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Tárcsán sült cigánypecsenye

Hozzávalók

  • 5 szelet tarja (csont nélküli)
  • olívaolaj
  • bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 szelet füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek rizsliszt
  • pirospaprika
  • A körethez:
  • burgonya
  • saláta

Elkészítés

    1. A húst enyhén kiklopfoljuk, és besózzuk. Elkészítjük a páclevet: az olívaolajba belekeverjük a borsot és a zúzott fokhagymát. Beleforgatjuk a húst, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
    2. A szalonnát bevagdossuk, és az előkészített tárcsán kisütjük a szalonna zsírját. Ezt követően a lecsepegtetett hússzeleteket a tárcsára helyezzük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
    3. Közben a krumplit és a hagymát is megtisztítjuk, mindkettőt karikára szeljük. Ha szükséges, egy kevés zsírt teszünk alá, és pirosra, ropogósra sütjük a krumplit. Végül a karikára szelt, rizslisztben megforgatott hagymát is megsütjük. 
    4. Először a húst tesszük tányérra, erre jön a kakastaréj szalonna és a sült hagymaszeletek. Megszórjuk pirospaprikával, és mellé halmozzuk a burgonyát. Salátával kínáljuk.

      A legjobb receptek sertéshúsból >>> 

      Grillreceptek >>> 

      Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Egy egyszerű húsétel, ami pillanatok alatt elkészül tárcsán, így különösen ajánlom kerti partikra. Érdemes inkább gázzal tüzelni alá, mert ott jobban szabályozható a hőmérséklet.

scarlett69
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes