Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tarator (bolgár uborkaleves)

MME MME
2 4/5
15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A joghurtot(okat) beletesszük egy tálba, és sűrű leves állagúra vizezzük. Nagyon apró kockákra vágjuk az uborkát, amit a héjától megtisztítottunk, és beletesszük a joghurtba. Majd ehhez a finomra vágott kaprot, apróra vágott diót, és a jól elkapart fokhagymát , 1-2 kanál olajat hozzákeverjük. Legalább egy órára jól behűtjük, hogy összeérjenek az ízek.

Megjegyzés

Rendkívül frissítő, kellemes, könnyű a nagy melegben. Akár diétázóknak is ajánlott, valódi bolgár recept. Előételnek is kitűnő, de bármikor fogyasztható. - MME

Ezek is érdekelhetnek