Elkészítés: Az olívabogyót, a szardellafilét és a lecsepegtetett kapribogyót mozsárban összetörjük vagy összemixeljük robotgéppel, majd kevés olívaolajat adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen. Őrölt borssal, esetleg néhány csepp citrommal és/vagy zúzott fokhagymával ízesíthetjük.
Érdemes 1 napot állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek. A tapenade-ot kenyérre kenve fogyasztjuk, előételnek, vendégvárónak kiváló. Jól illik paradicsomsalátba vagy joghurtos uborkasalátához, friss sajtokhoz is.
Ez az alaprecept tovább variálható:
- 1 evőkanál mustárral vagy
- kevés chilivel vagy
- friss zöldfűszerrel (kakukkfű, bazsalikom) vagy
- 2 evőkanál konyakkal (ebben az esetben kevesebb olajat adjunk hozzá)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre