Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tapenade (olívabogyó-pástétom)

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg magozott olívabogyó
  • 10 szardellafilé
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • olívaolaj
  • feketebors
  • Esetleg:
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: Az olívabogyót, a szardellafilét és a lecsepegtetett kapribogyót mozsárban összetörjük vagy összemixeljük robotgéppel, majd kevés olívaolajat adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen. Őrölt borssal, esetleg néhány csepp citrommal és/vagy zúzott fokhagymával ízesíthetjük.

    Érdemes 1 napot állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek. A tapenade-ot kenyérre kenve fogyasztjuk, előételnek, vendégvárónak kiváló. Jól illik paradicsomsalátba vagy joghurtos uborkasalátához, friss sajtokhoz is.

    Ez az alaprecept tovább variálható:
    - 1 evőkanál mustárral vagy
    - kevés chilivel vagy
    - friss zöldfűszerrel (kakukkfű, bazsalikom) vagy
    - 2 evőkanál konyakkal (ebben az esetben kevesebb olajat adjunk hozzá)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

s.zsuzsanna
Franciaországban kóstoltuk először. A piacokon lehet a legfinomabbakat kapni (saját készítésűeket) . Én is készítettem, hasonló recept szerint, hol zöld, hol fekete, hol vegyes olajbogyóval. (Az olajbogyót \"csak úgy \" nem szeretjük!) Ezzel a \"maszattal\", (bocs.,én így hívom), viszont meglepően nagy sikereket értem el, itthon. Bagett szeleteket, vékonyan Bords Eve-vel, vagy sós vajjal megkenek és arra teszem nagyon vékony rétegben, mert elég tömény ízű, -paradicsom karikák pl.,- szerintem nagyon illenek rá. (ha valaki a francia piacokon árult padlizsános tapenade receptjét ismeri, örökké hálás lennék ha elküldené?!!!, az volt a kedvencünk.

Hasonló Receptek

Magazin