Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tanyasi töltött galamb

default user icon
1 1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 2 bébi galamb (40-50 dkg)
  • a galamb belsőségei, ha nincs, 10 dkg csirkemáj is jó
  • 1 fej hagyma
  • 5 dkg gomba
  • 2-3 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 alma
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • kevés olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A galambokat befűszerezem sóval, borssal.

    A hagymát kevés olajon pirítani kezdem, kis idő után beleteszem a gombát és az apróra vágott belsőséget. Ezeket jól lepirítom, és a tűzről levéve beleteszem a kukoricalisztet, a petrezselymet és az apróra vágott almát. Fűszerezem sóval, borssal, őrölt köménnyel. Ha ezeket jól összekevertem, hozzáadom a tojásokat, kézzel összegyúrom. A tölteléknek lazának, de formázhatónak kell lennie. Vízzel vagy liszttel alakíthatjuk.

    A tölteléket beletöltjük a galambokba, a kimaradt töltelékből gombócokat formázunk, mellétesszük.

    Én kacsasütőben 180-190 fokon szoktam sütni, amíg szép színe lesz, kb. 1-1,5 óra.

    Jó étvágyat kívánok!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pistuc
Ilyen súlyos egyéniség a galamb? Mindig tanul az ember... :)

Hasonló Receptek

Magazin