Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tanyasi tepertős pogácsa

default user icon
1 1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 5 cl fehérbor
  • 2 dkg élesztő
  • 25 dkg tepertő
  • a kenéshez tojássárgája

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztből a tojással és a tojássárgájával, a zsírral, a borral és a tejben oldott élesztővel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Nagyon jól kidolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Egyenletesen ráhintjük az apróra vágott vagy ledarált tepertőt, és a tésztát összehajtva fél órát hűvös helyen pihentetjük. A hajtogatást háromszor ismételjük, közben a tésztát mindig 10-15 percig pihentetjük. Végezetül ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, langyos helyre téve kelni hagyjuk. Tojássárgájával megkenjük, és forró sütőben megsütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Felcipo
Hat ez egy kicsit santit! Mennyi zsir kell bele es mennyi tej?

Hasonló Receptek

Magazin