Elkészítés: A kakast feldaraboljuk, megsózzuk. A finomra vágott vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, majd a húsdarabokat mindkét oldalukon lepirítjuk. Ezután nagy, lapos, tűzálló tálra vagy tepsire fektetjük a húsdarabokat.
A sört és a konyakot elkeverjük a mustárral, a gyömbérrel, egy kis sóval, a borssal és a tisztított, szétzúzott fokhagymával, majd ezzel az öntettel
lelocsoljuk az ételt. A tálat befedjük, és előmelegített, forró sütőben közepesnél kisebb lángon 2 órán át pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, kivesszük a tálból. A levét behabarjuk a liszttel simára kevert tejföllel. Jól kiforraljuk, és ha szükséges, utánafűszerezünk.
Visszatesszük a tálba a húst, rálocsoljuk a sűrű mártást, és zsemlegombóccal vagy burgonyagombóccal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre